Minusta

Minä, Mikkö Lähdesmäki

Olen Mikkö Lähdesmäki, Lähdesmäen lihashuollon yrittäjä ja koulutettu hieroja. Koulutukseni olen käynyt Kuortaneen urheiluopistolla valmistuen ammattiin toukokuussa 2019. Opettajanani toimi ammattipiireissä erittäin arvostettu Reijo Kaappola ja muut Kuortaneen urheiluopiston huippuosaajat. Kuulun Koulutettujen hierojien liittoon.

Kuortaneella opetus oli monipuolista. Asiakkainamme kävi urheilulukiossa opiskelevia tulevaisuuden huippuja ja muita aikuisurheilijoita, tavallisia työikäisiä sekä eläkeläisiä. Osalla oli urheilutaustaa tai liikuntaharrastuksia, mutta jotkut eivät olleet koko ikänään kuntoilleet. Voinkin hyvällä omatunnolla sanoa, että koulutukseni aikana sain hyvän kuvan kaiken ikäisistä ja eri taustoista tulevista potilaista. Opintojeni aikana perehdyimme myös faskiakäsittelyihin. Osaamiseni kehittämistä olen opintojeni jälkeen jatkanut arkisessa asiakastyössä sekä alan tutkimukseen ja kirjallisuuteen perehtyen.

Osaamisalueena niin urheilu- kuin klassinenkin hieronta

Urheilu on ollut aina osa elämääni, ja oman tavoitteellisen harjoitteluni myötä heräsikin kiinnostukseni ihmisen lihashuoltoon. Oma lajini on ollut pienestä pitäen suunnistus, jossa kilpailen vieläkin satunnaisesti koittaen saada minua aina karttaneen menestyksen selän jonain päivänä näkyviin. Viime vuosina kiireet ovat syöneet roimasti harjoitteluaikaa, mutta metsässä kirmailun kutsu kaikuu silti aina korvissani. Toiveissani onkin säännöllisemmän harjoittelurytmin löytäminen ja sovittaminen arkeen.

Urheiluhieronnasta minulla on vankka kokemus niin potilaana kuin hierontaterapeuttina, joten ymmärrykseni urheilijan lihashuollon tarpeista on hyvällä tasolla. Suurin osa asiakkaistani on kuitenkin tavallisia työläisiä, joiden niska-hartia-alueen ongelmia pääsen yleisimmin ratkomaan. Työ ja siinä jatkuva oppiminen on koulinut minusta myös niin sanotun klassisen hieronnan taitajan. Normaalisti en edes tee sen suurempaa jakoa urheilu- ja klassisen hieronnan välillä, koska niiden raja on kuin veteen piirretty viiva. Loppujen lopuksi vain hierottava ja hieronnan tavoite ratkaisee, onko kyseessä urheilu- vai klassinen hieronta. Koen tärkeäksi auttaa asiakasta juuri hänen tarvitsemallaan tavalla – taustasta riippumatta.”

Olimme parin kollegan kanssa työharjoittelussa Painiliiton järjestämällä kansainvälisellä painin maajoukkueleirillä maaliskuussa 2019.  Kuvaan mahtuu monta arvokisamitalistia. Suomen painimaajoukkue kävi useamman kerran hierottavanamme opiskeluvuoteni aikana.